Reizen

Reizen is beslist één van mijn favoriete bezigheden. Hoe exotischer de locatie, hoe meer ik geniet. Adembenemende landschappen maken op mij het meeste indruk, maar culturele toppers komen er wel heel dichtbij. Soms lukt het om beide te combineren. De manier van reizen is voor mij niet altijd hetzelfde geweest, er zijn verschillende soorten reizen te onderscheiden. Hieronder zijn met name díe reizen genoemd waarvoor nu fotogalerieën on-line zijn. Deze subsite zal in de loop van de tijd uitgebreid worden met nieuwe reizen, maar ook met eerdere reizen, waarbij geput wordt uit mijn reeds bestaande fotoverzameling.

Kies een hoge schermresolutie en een zo groot mogelijk venster voor een optimale vertoning!
Alle fotogalerieën aangeduid met FlexWindow verschijnen in een zelf ontworpen slim venster: foto's schalen zich automatisch in het venster met de door u gekozen afmetingen. Let op: pop-up blokkers kunnen de goede werking van de gebruikte scripts verstoren. Uitschakelen kan geen kwaad, want deze website bevat géén reclame noch storende pop-ups.

Europese reizen, '73-'01

Dit waren reizen, alleen of als stel, naar een locatie of door een regio met veel bezienswaardigheden. Liefst van alles wat: natuur, cultuur, mensen, zon. De belangrijkste attracties in de omgeving werden dan bezocht via geboekte excursies, openbaar vervoer, een huurauto of de eigen auto (reizend van huis uit). West-Europa en de Middellandse Zee waren favoriet, vooral Spanje en Griekenland.

Single-reizen, '96-'00

In mijn periode als alleenstaande probeerde ik diverse vormen van georganiseerde groepsreizen uit.

Exotische reizen, '86-'96

Onder exotische reizen versta ik hier georganiseerde groepsreizen buiten Europa naar gebieden met indrukwekkende landschappen, kleurrijke cultuur en/of bijzondere flora en fauna. Vaak werden enigszins afgelegen of moeilijk bereikbare oorden aangedaan. Accomodatie en transport waren vaak wat primitiever, althans minder luxe, en soms was het zelfs ronduit afzien.

Wintersportreizen, '98-'01

Wintersport is voor mij alpine skiën, al begon ik ooit met een weekje langlaufen. Mijn wintersportvakanties waren achtereenvolgens:

Fotogalerie van al mijn wintersportreizen - FlexWindow (alle foto's opnieuw bewerkt + 9 nieuwe)

Familiereizen, '02-'17

De familiereizen zijn qua concept vergelijkbaar met de Europese reizen bovenaan: er werd een huisje of appartement geboekt in een mooie streek en daar was het lekker rondtoeren. Alleen nu met kinderen. Anja en ik vinden dat buitenlandse reizen ook met kinderen goed mogelijk zijn. Natuurlijk moeten we ons aanpassen: we doen het wat rustiger aan en voegen afwisselend ook voor de kinderen leuke attracties toe.


Laatste wijziging 7 februari 2017
Terug naar Joop's home page